Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slepý guláš
Suroviny: 60 g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 čL mletej sladkej papriky, 2 PL hladkej múky, 1,3 L vody, 4 PL sterilizovaného leča, mletá rasca, soľ, 1/2 kg zemiakov, zelená zelerová a petržlenová vňať.
Postup: Na kocočky pokrájanú slaninku oškvaríme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, a necháme ju opražiť doružova. Pridáme múku orestujeme a zasypeme mletou paprikou. premiešame a zalejeme studenou vodou. Pridáme lečo, rascu,očistené na kocky pokrájané zemiaky a podľa chuti osolíme. Necháme uvariť domäkka. Hotovú polievku dochutíme jemne nasekanou zelenou vňaťou a poprípade prisolíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.