Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové stehno na smotane
Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, bobkový list, 2-3 guličky nového korenia, vývar (z kocky), 2 PL hladkej múky, 2,5 dcl smotany, citrónová šťava, cukor.
Postup: Umyté a osušené mäso opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. Opečené preložíme do hrnca. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a krátko orestujeme. Orestovanú zeleninu preložíme k mäsu, pridáme korenie, bibkový list a podlejeme mäsovým vývarom. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime guličky korenia a bobkový list. Potom zeleninu pretrieme(rozmixujeme), šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou so smotanou a necháme prevariť. Nakoniec omáčku dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a cukrom. mäso pokrájame na plátky a podávame preliate omáčkou. Ako príloha je vhodná knedla alebo cestoviny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.