Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cuketový nákyp so šunkou
Suroviny: 300 g cukety, soľ, korenie, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dcl mlieka, 1 PL masti, 1 cibuľa, 150 g šunky, strúhanka.
Postup: Cuketu umyjeme a pokrájame na rezance. Potom ju uvaríme na polomäkko v osolenej vode a uvarenú scedíme. Z masla a múky opražíme svetlú zápražku, zalejeme ju studeným mliekom a necháme prehriať. Ochutíme soľou, korením a tento bešamel zmiešame s uvarenou scedenou cuketou. V horúcej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a na rezance pokrájanú šunku. Potom ju pridáme k cukete s bešamelom. Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme strúhankou a naplníme cuketovou zmesou. Dáme do hrnca nad paru a uvaríme. Podávame s varenými mastenými zemiakmi a rajčinovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.