Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:Z múky, vajca, cody a soli vypracujeme tuhšie cesto(ako na rezance) a necháme ho chvíľu postáť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme a na jeho jednu polovinu pokladieme kopčeky plnky. Druhú polovicu cesta preložíme na polovicu s kopčekami plnky a cesto oklo kopčekov plnky popritláčame. Takto pripravené cesto povykrajujeme koliečkom na pirohy. Pripravené pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené scedíme, omastíme a posypeme pomletým údeným mäsom a nasekanou pažítkou. PLNKA: Na horúcej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme zomleté uvarené údené mäso, okoreníme posypeme najemno nasekanou petrželkou a na kocočky nasekaným uvareným vajcom. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. zmesou naplníme pirohy.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.