Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Francúzske zemiaky
Suroviny: 750 g zemiakov uvarených v šupke, 4 natvrdo uvarené vajcia, 200 g mäkkej salámy, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, masť, 2 vajcia, 2 dcl kyslej smotany, korenie, soľ.
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú salámu, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a osmažíme. Pekáč vymastíme a poukladáme doňho vrstvy zemiakov, osmaženej salámy, postrúhaného syra a plátky natvrdo uvarených vajec. Nakoniec rozšľaháme vajcia so smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na suroviny v pekáči. Vrch poprášime mletou paprikou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Zapekáme asi 25-30 minút/180°C.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.