Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáci rozbíf
Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, soľ, korenie, olej a masť na opekanie.
Postup: Mäso z roštenky odblaníme, osolíme dobre okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a potrieme dôkladne olejom. Takto pripravené mäso necháme v chladničke uležať aspom 2 dni. Uležané mäso pred prípravou rukou naklepeme a dobre prehnetieme. Potom mäso prudko opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Opečené mäso vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre 40-60 minút bez podlievania. Čas pečenia si stanovíme podľa toho, aký prepečený rozbíf chceme mať. Od 30-35 minút je vo vnútry krvavý, po 40 minutách je vo vnútry ružový tzv. médium a po 60 minutách by mal byť dobre prepečený. Upečený rozbíf krájame na tenké plátky a podávame so zeleninou a rôznymi omáčkami. Studený rozbíf môžeme upraviť na spôsob obloženej misy.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.