Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vlašský šalát
Suroviny: 250 g malých šalátových zemiakov, 100 g uvarenej zeleninovej zmesi (karotka, zeler a hrášok), 100 g sterilizovaných sladkokyslích uhoriek, 100 g jemnej salámy, 100 g majonézy, 1 dcl hustej smotany, soľ, korenie, 1 čL horčice.
Postup: V šupke uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na malé kocočky. Pridáme scedenú zeleninovú zmes, ktorú sme pokrájali na menšie kúsky, na kocočky pokrájané uhorky, na rezance nakrájanú salámu a túto šalátovú zmes zalejeme smotanou ktorú sme premiešali so smotanou. Nakoniec šalát dochutíme soľou, korením a horčicou. Dobre premiešame a podľa potreby doriedime nálevom z uhoriek alebo smotanou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.