Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Tvaroh pretrieme alebo premelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme do neho strúhanku, múku, vajcia a podľa toho aké knedlíky chceme tak pridáme cukor, alebo tvarohovú zmes osolíme. Všetko spolu dobre vymiešame a z cesta čo sme vymiešali tvarujeme stredne veľké knedlíky (guľky). Urobené knedlíky varíme na miernom ohni asi 10-12 minút. Uvarené knedlíky z vody vyberieme , dáme na sito a necháme dobre odkvapkať. Každý knedlík potom rozkrojíme na polovice. Sladké knedlíčky podávame so zaváraným ovocím a slané s cibuľkou opraženou dozlatova na masti.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.