Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pravá držková
Suroviny:1/2 kg držiek, soľ, 2 PL masti, 1 veľká cibuľa, 2 PL hladkej múky, 100 g koreňovej zeleniny, 1 čL mletej červenej papriky, 1 PL oleja, mleté čierne korenie, 2-3 strúčiky cesnaku, majoránka, feferónka.
Postup: Čerstvé držky vyumývame v niekoľkých vodách, potom ich vytrieme soľou a znova vyumývame. Prvé varenie držiek trvá asi 30 minút a vodu po prvom varení z držiek vylejeme. Predvarené držky vložíme do čistej osolenej vody a po zovretí ich na miernejšom ohni varíme 2-3 hodiny. Mäkké držky povyberáme a pokrájame na podlhovasté rezance. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme múku, dobre opražíme a zalejeme trochou držkového vývaru. Dobre premiešame a prevaríme. Potom prilejeme zvyšný držkový vývar, pridáme očistenú na jemno nakrájanú koreňovú zeleninu, uvarené pokrájané držky a mletú červenú papriku rozmiešanú s olejom. Všetko prevaríme a polievku nakoniec dochutíme soľou, korením, rozotretým cesnakom, majoránkou a nasekanou feferónkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.