Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Maďarská gulášová polievka
Suroviny: 50 g údenej slaninky, 1 väčšia cibuľa, 150 g hovädzieho mäsa, 150 g bravčového mäsa, 2 PL hladkej múky, mletá sladká paprika, 1,3 L vody, 4 rajčiny, 4 stredne veľké zemiaky, 100 g párkov, 1-2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, majoránka, soľ.
Postup: Na kocočky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme k nej nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlatova. Na tento cibuľový základ dáme na kocky pokrájené hovädzie mäso a necháme podusiť. Po 10 minútach dusenia pridáme aj bravčové mäso pokrájané na kocky. Spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou paprikou. Dobre premiešame, zalejeme vodou, pridáme ošúpané nakrájané rajčiny a uvaríme domäkka. Potom pridáme do polievky očistené na malé kocky nakrájané zemiaky,trocha rasce, na kocočky nakrájané párky a spolu dovaríme. Uvarenú polievku dochutíme rozotretým cesnakom, majoránkou a podľa chuti prisolíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.