Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Horniacke zemiakové koláčiky
Suroviny: 400 g hrubej múky, 250 g v šupke uvarených zemiakov, soľ, 50 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 1 čL citrónovej šťavy, kvások (z 1 dcl mlieka, 30 g kvasníc a 1PL cukru), 30 g masla, 1 vajce, 2,5 dcl mlieka, 100 g tvarohu, 1 žĺtok, 1 čl cukru, 1 vajce na potretie.
Postup: Múku preosejeme, pridáme uvarené, ošúpané a postruhané zemiaky, práškový cukor, vaniľkový cukor, citrónovú šťavu, podkysnutý kvások, roztopené maslo, vajce, mlieko a zo všetkych surovín vymiešame hladké cesto. Vypracované cesto necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Tieto naplníme tvarohom, rozmiešaným s cukrom a žĺtkom. Okraje štvorcov potom preložíme k sebe, koláče uložíme na vymastený plech a vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.