Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Huspenina
Suroviny: 1 bravčové koleno, 2 bravčové nožičky, chvostík, 200 g bravčových kožiek, 300 g bravčového pliecka, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 3 L vody. Kto chce môže pridať aj 2 mrkvy, 2 petržleny, kúsok zeleru. Na dočistenie vývaru 2 bielky z vajca.
Postup. Do studenej vody vložíme umyté bravčové mäso, koleno, chvostík aj kožky. osolíme a necháme na slabšom ohni variť asi 2 hodiny. Potom do vývaru pridáme očistené cibule, celé korenie, so soľou rozotretý cesnak a varíme až mäso začne odpadávať od kosti. Ak chceme huspeninu so zeleninou pridáme ju do vývaru spolu s cibuľou. Uvarené mäso povyberáme, vývar precedíme a dáme doňho bielky rozmiešané v troške studenej vody. Necháme chvíľu variť a pozbieráme z povrchu penu. Potom vývar precedíme cez plátno. Uvarené mäso oberieme od kostí, pokrájame na menšie kúsky a rozdelíme do tanierov. Mäso na tanieroch zalejeme precedeným vývarom a necháme zatuhnúť. Potom povrch huspeniny v tanieroch poprášime mletou paprikou a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame s nakrájanou cibuľou a pokvapkáme octom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.