Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sedliacka praženica so zemiakmi
Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaninky, 100 g údenej klobásky, 2 cibule, 4 menšie zemiaky uvarené v šupke, soľ, korenie, 8 vajec, pažítka alebo cíbiky z mladej cibuľky.
Postup: Údenú slaninku pokrájame na kocky a opražíme. Ku slaninke pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, primiešame nasekanú cibuľu a smažíme až je cibuľa upražená dosklovita. Potom pridáme v šupke uvarené a na kolieska pokrájané zemiaky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme, premiešame a neháme na slabom ohni zatuhnúť. Hotovú praženicu posypeme nasekanou pažítkou alebo cibuľovými cíbikmi. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.