Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohový ovocný koláč
Suroviny: 125 g tvarohu, 6 PL oleja, 6 PL mlieka, 70 g práškového cukru, soľ, 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 800 g ovocia(podľa sezóny napr. marhule, jablká slivky ap.), 20 g masla. NA PLNKU: 50 g tuku, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 500 g tvarohu, 1/2 balíčka pudingového prášku, (vaniľkový),mlieko podľa návodu na pudingu, 2 PL citrónovej šťavy.
Postup: Tvaroh pretrieme, pridáme olej, mlieko, cukor, múku premiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto rozložíme na vymastený hlbší plech a potrieme vymiešanou plnkou. Potom navrch pokladieme poprekrajované ovocie a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečený koláč potrieme roztopeným maslom. PLNKA: tuk, cukor, vajcia, pretretý tvaroh, pudingový prášok, mlieko a citrónovú šťavu spolu dobre vymiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.