Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Demikát (bryndzová polievka)
Suroviny: 2 cibule, soľ, 1 PL mletej sladkej papriky, 1/2 čl mletej rasce, 150 g bryndze, 1 dcl smotany, 1 PL masti, 2 krajce čierneho chleba, 1,5 L vody.
Postup: Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, mletú rascu. podľa chuti soľ a varíme až je cibuľa úplne mäkká. V mise rozmiešame bryndzu so smotanou a zalejeme ju vriacim precedeným cibuľovým vývarom. Chlieb pokrájame na malé kocky a opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Demikát podávame s opraženými chlebovými kockami. Na tanieri môžeme dozdobiť najemno nasekanou pažítkou alebo kôprom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.