Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z hydinovej kocky si uvaríme vývar. Kurča očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky. Pripravené kurča ososlíme a okoreníme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, zasypeme ju mletou paprikou a hned pridáme naporcované kúsky kurčaťa. Prudko opečieme , podlejeme uvareným vývarom a dáme prikryté dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolievame vývar. Keď je mäso skoro mäkké, šťavu zaprášime nasucho opraženou múkou, premiešame, pridáme na prúžky pokrájané zelené papriky, na osminky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme domäkka. Nakoniec omáčku zalejeme kyslou smotanou a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame ako hlavné jedlo s maslovými haluškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.