Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Roštenka na paprike
Suroviny: 1/2 kg hovädzej roštenky, 50 g masti. soľ, korenie, 4 zelené papriky, 1 väčšia cibuľa, vývar (z kocky), 1 PL rajčinového pretlaku, 1 PL hladkej múky.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, z obidvoch strán naklepeme a okraje ponarezujeme. Potom roštenky opražíme prudko na horúcej masti z obidvoch strán. Opečené roštenky posolíme, okoreníme, pridáme ku ním na prúžky pokrájané papriky a nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko podlejeme uvareným vývarom z kocky a pridáme pretlak. Prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom a občas premiešame. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme múkou a necháme krátko prevariť. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.