Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené milánske špagety
Suroviny: 400 g špagiet, soľ, mletá rasca, strúhaný muškátový oriešok, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých húb (šampiňóny), 150 g šunky, 100 g nastrúhaného syra, 1 dcl smotany, 3 vajcia, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate.
Postup: Špagety uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme dobre odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené a na plátky pokrájané huby, porascujeme, jemne osolíme a udusíme domäkka. Udusené huby pomiešame s uvarenými špagetami, s najemno nasekanou šunkou a zmes dáme do vymasteného pekáča. Posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou, do ktorej sme rozšľahali žĺtky. Všetko dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, najemno nasekanou petrželkou a posolíme. Navrch rozotrieme tuhý sneh z bielkov. Takto pripravené špagety zapečieme vo vyhriatej rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.