Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fazuľku očistíme, (stiahneme bočné vlákna) a pokrájame ju na 3 cm kúsky. Pokrájanú fazuľku uvaríme v menšom množstve osolenej vody domäkka. Na masti osmažíme z múky svetlú zápražku, zalejeme ju studeným vývarom a necháme povariť. Zápražku prelejeme k uvarenej fazuľke, premiešame, pridáme smotanu, nasekaný čerstvý kôpor a fazuľku dochutíme octom, cukrom a podľa chuti môžme prisoliť. Na horúcom oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a zo všetkych strán ho opražíme. Potom mäso osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a podlejeme trochou vývaru. Prikryté udusíme domäkka. Na tanieri pridáme k fazuľke udusené mäso a podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.