Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šišky
Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky, 2 PL masla, 2 PL práškového cukru, 3 žĺtky, 3 dcl mlieka, 30 g kvasníc, štipka soli, 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL rumu, olej, ovocný džem, zmes práškového a vaniľkového cukru na posypanie.
Postup: Z kvasníc, trochy vlažného mlieka, 1 čL cukru a trochy múky vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Maslo vymiešame so žĺtkami a cukrom do peny. Pridáme podkysnutý kvások, zvyšok preosiatej múky, štipku soli, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme asi 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho kolieska. Vykrojené šišky necháme krátko podkysnúť a vyprážame ich na horúcom oleji dozlatova. Vypražené šišky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od prebytočného tuku. Na každú šišku dáme kopček džemu a posypeme ich zmesou práškového a vaniľkového cukru.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.