Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cuketové fašírky
Suroviny: 2 stredne veľké cukety, 2 vajcia, strúhanka, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie, soľ, mletá rasca, majoránka, olej.
Postup: Cuketu umyjeme a nastruháme na hrubom struhadle. Potom ju posolíme, premiešame a necháme postáť aby pustila vodu. Potom túto vodu scedíme, k cukete pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, koreniny podľa chuti a premiešame. Zahustíme strúhankou na požadovanú hustotu a tvoríme stredne veľké fašírky, ktoré ešte obalíme zľahka v strúhanke a vypražíme na horúcom oleji dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.