Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená zapekaná cuketa
Suroviny: 1 veľká cuketa, soľ, citrónová šťava, 150 g údeného syra. PLNKA: 250 g bravčového mäsa (z pliecka), soľ, korenie, 1 čL mletej papriky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 vajce.
Postup: Cuketu ošúpeme rozkrojíme po dĺžke a vydlabeme časť dužiny s jadrincami. Potom ju osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme plnkou. PLnka: mäso zomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme papriku, prelisovaný cesnak vajce a dobre všetko zamiešame. Naplnenú cuketu pokrájame na mesiačiky, na každý položíme plátok údeného syra a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi a kapustovo-cibuľovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.