Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cuketovo-šunkové ražniči
Suroviny: 1 cuketa, 150 g šunky v celku (šunkovej salámy), 2 menšie cibule, 2 zelené papriky, 8 beiby rajčiniek, olej, soľ, griľovacie korenie, cesnakový prášok alebo 2 strúčiky rozotretého cesnaku.
Postup: Cuketu umyjeme a pokrájame na kocky asi 2,5x2,5 cm. Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a papriky na plátky. Šunku pokrájame na hrubšie plátky a potom na štvorce veľké ako cuketové kocky. Na špajle alebo ihlice striedavo napichujeme kocky cukety, plátky šunky, plátky cibule, plátky papriky a na každú ihlu po 2 celé rajčinky. Pripravené ražniči potrieme dobre vymiešaným okoreneným olejom a necháme krátko postáť. Potom ražniči opečieme na panvici na troche oleja dočervena. Podávame s rôzne upravenými zamiakmi alebo s pečivom. OCHUTENÝ OLEJ: do oleja zamiešame griľovacie korenie, troška soli cesnakový prášok alebo prelisovaný cesnak.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.