Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lasagne s kuracinou a špenátom
Suroviny: 400 g kuracieho mäsa, 200 g špenátu, 4 dcl mlieka, 50 g masla, 75 g hladkej múky, 100 g cibule, 100 g cesnaku, 1 viazanička bazalky alebo petržlenovej vňate, 200 g syru mozarella -blok, 400 g rajčín, 1/2 kg cesta na lasagne soľ, korenie.
Postup: Na troche oleja osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, nasekanú čerstvú bazalku alebo petrželku, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Do tohoto základu pridáme pomleté kuracie mäso, mierne osmažíme a pridáme ošúpané nakrájané rajčiny. Podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Z masla a múky usmažíme svetlú zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, rozmiešame a ochutíme korením a soľou. Potom do zápražky pridáme nastrúhanú mozarellu, očistené listy špenátu a varíme až do zmäknutia špenátu. Na vymastený pekáč kladieme striedavo lasagne , rajčinovo -kuracie ragú a špenátovú omáčku. Nakoniec pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na °C asi 20 minút. Potom alobal odoberieme a zapekáme ešte 10 minút. POZNÁMKA: Lasagne môžeme kúpiť aj nakrájané v balíčku alebo urobiť ich z rezancového cesta.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.