Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Ošúpaný zeler nakrájame na malé kocky. Z umytého jablka odstránime jadrovník, rozštvrtíme a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Syr pokrájame na pol centimetrové plátky. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po obidvoch stranách. Plameň zmiernime a mäso ešte asi 2 minúty dopekáme. Potom mäso preložíme do ohňovzdornej misy, poukladáme naň jablká a syr a zapečieme. Na panvici speníme maslo, pridáme zeler a podlejeme bielym vínom a vývarom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany, vajca a škrobovej múčky. Asi po 10. minútach omáčku prilejeme do zelerového vývaru a krátko povaríme. Zapečené rezne polejeme omáčkou, ozdobíme vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.