Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrová polievka
Suroviny: 300 g syra z bielou plesňou, 300 g syru s cesnakom a bylinkami, 3 veľké cibule, 2 až 3 kocky kuracieho bujónu, 1 až 1,5 litra vody.
Postup: Bujón rozpustíme vo vode, pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou, cesnakový syr a nakrájanú cibuľu. Varíme asi 20 minút, kým sa syry takmer nerozpustia a cibuľa nezmäkne. Polievku vymixujeme a prepasírujeme cez sito, aby bola hladká. Ešte chvíľu povaríme. Môžeme pridať vodu, podľa želanej hustoty polievky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s kockami opečeného chleba, alebo slanými keksami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.