Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a osolíme. Na troche oleja speníme jednu nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme´očistené a pokrájané šampiňóny a necháme ich podusiť. Potom pridáme najemno nasekanú pečienku, okoreníme mletým korením a krátko spolu podusíme. Pridáme nakrájanú žemľu poliatu s mliekom a zmes spolu premiešame. Touto zmesou (plnkou) naplníme kurča, otvor zašijeme alebo zopneme ihlou a kurča dáme do pekáča. Podlejeme trochou vody, pridáme druhú - na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom si pripravíme zmes na potieranie kurčaťa: rozotrieme cesnak so soľou, pridáme citrónovú šťavu, sojovú omáčku, cukor a kurkumu. Touto zmesou potrieme kurča a dáme ho upiecť do vyhriatej rúry na 180°C. Počas pečenia ho potierame namiešanou zmesou a podľa potreby podlievame vodou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.