Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bulharský paprikový šalát
Suroviny: 4 zelené papriky, 100 g šalátovej uhorky, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL čerstvého nasekaného kôpru, 1 dcl bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, soľ, citrónová šťava.
Postup: Papriky umyjeme, rozkrojíme a vykrojíme jadrince. Potom papriky pokrájame na tenšie pásiky, pridáme ošúpanú, nahrubo nastúhanú uhorku, nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak, nadrobno nasekaný kôpor, jogurt alebo smotanu a šalát ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Dobre premiešame a necháme schladiť. Podávame k pečeným zemiakom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.