Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slané sedliacke palacinky
Suroviny: 50 g hladkej múky, 1/2 dcl smotany, 1/2 dcl mlieka, 1 vajce, štipka soli, olej. NA PLNKU: 50 g údenej slaninky, 1 malá cibuľa, 50 g šampiňónov,soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 100 g šunky, 1 rajčina, 2 vajcia.
Postup: Z mlieka, smotany, múky a štipky soli vymiešame riedke palacinkové cesto. Z cesta upečieme veľké tenšie palacinky, ktoré naplníme plnkou a stočíme do valčeka. PLNKA: Na kocočky pokrájanú slaninku oškvaríme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, na plátky pokrájané šampiňóny, mletú papriku, mleté čierne korenie a podľa chuti osolíme.Necháme podusiť a pridáme na rezance nakrájanú šunku, ošúpanú a na kocočky pokrájanú rajčinu a spolu zmes orestujeme. Nakoniec všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami a upečieme redšiu omeletu. Upečenú omeletu pokrájame a plníme do palaciniek. Hotové palacinky podávame so zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.