Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Záhradnícke plnené papriky
Suroviny: 4 veľké zelené papriky, 1 cibuľa, 2 PL masti, 4 PL rajčinového pretlaku, vývar (z masoxu), soľ, korenie, pár guličiek nového korenia, 2 klinčeky, 2 PL hladkej múky, 1 čL cukru. NA PLNKU: 100 g mletého hovädzieho a 100 g mletého bravčového mäsa, korenie, soľ, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 1 PL oleja, 100 g uvarenej ryže, oregáno.
Postup: Papriky umyjeme, skrojíme vršok, vyberieme jadrince a naplníme ich plnkou. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozohriatej masti, pridáme pretlak, zalejeme vývarom z masoxu a necháme zovrieť.potom osolíme, okoreníme, pridáme klinčeky, celé nové korenie, omáčku zahustíme zátrepkou z múky, premiešame a dochutíme cukrom. Naplnené papriky vložíme do omáčky a povaríme domäkka. PLNKA: Obidva druhy mletého mäsa osolíme, okoreníme, pridáme na kocočky pokrájanú mrkvu aj zeler, primiešame ryžu, pokvapkáme olejom a dochutíme oregánom. Dobre premiešame. Papriky podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.