Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme. Pstruhy vyčistíme, jemne oškrabkáme nožom, umyjeme a osolíme. Potom ich naplníme na kolieska pokrájaným pórom, nasekanou petržlenovou vňaťou, oškvarenou slaninkou, ošúpanými a nakrájanými rajčinami, a orieškom masla. Posolíme, okoreníme a naplnené pstruhy po jednom osobitne zabalíme do alobalu. Alobal dobre uzatvoríme, aby nevytiekla šťava. Pstruhy pokladieme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry upiecť domäkka. Po upečení necháme pstruhy v alobale, len pri podávaní alobal navrchu roztvoríme. Podávame so zemiakovými hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.