Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bochníčky z enciánu
Suroviny: 3 syry s bielou plesňou, 4 vajcia, 1 cibuľu, 2 až 3 lyžice strúhanky, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, pažítku, 100 g mäkkej salámy.
Postup: Nie veľmi prezretý syr s bielou plesňou postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme vajcia, na drobno pokrájanú cibuľu, na malé kocky nakrájanú salámu, koreniny a strúhanku. Masu dobre premiešame, vyformujeme osem bochníčkov, ktoré obalíme v strúhanke a po oboch stranách vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.