Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. Zmes dobre premiešame a podľa potreby dohustíme strúhankou. Z tejto zmesi si sformujeme guľky a uvaríme ich v rajčinovej omáčke. OMÁČKA:Rajčiny umyjeme , nakrájame nadrobno a uvaríme ich v osolenej vode. Po uvarení ich rozmixujeme a pretrieme cez sito. Z masti a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme pretreté uvarené rajčiny. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom. Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi. Na tanieri omáčku dozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.