Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové ražniči
Suroviny: 400 g bravčového mäsa z karé, soľ, korenie, 2 cibule, 100 g údenej prerastenej slaninky, 250 g zemiakov, masť.
Postup: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, ktoré naklepeme, ososlíme, okoreníme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na približne 3 mm hrubé plátky. Slaninku nakrájame na tenké plátky, približne také veľké ako kúsky mäsa. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na špajle alebo ihlice. Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zemiaky potom uložíme do vymasteného pekáča, na zemiaky poukladáme pripravené ražniči. Všetko pokvapkáme roztopenou masťou a dáme do horúcej rúry upiecť. Počas pečenia ražniči občas obraciame, aby sa upieklo zo všetkych strán dočervena. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.