Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené šalátové uhorky
Suroviny: 4 menšie šalátové uhorky, soľ, 2 cibule, 2 PL oleja, 50 g šampiňónov, 200 g hovädzieho mäsa, 200 g prerasteného bravčového mäsa (z bôčika), 1-2 strúčiky cesnaku, 1 žemla, 1PL mlieka, 1 kapia, mleté korenie, mletá paprika, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, mäsový vývar (z kocky), masť.
Postup: Uhorky ošúpeme, po dĺžke ich rozkrojíme a lyžicou vydlabeme jadrince. Uhorky z vnútornej strany posolíme. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, a udusíme domäkka. Všetko mäso zomelieme spolu s nakrájanou a mliekom zaparenou žemľou, pridáme so soľou rozotretý cesnak, na malé kocky pokrájanú kapiu a udusené šampiňóny. Zmes premiešame, dochutíme soľou, korením a poprášime mletou paprikou. Znova premiešame a naplníme do vydlabaných polovičiek uhoriek. Naplnené uhorky pokladieme do vymastenej zapekacej misy, podlejeme vývarom z kocky a a upečieme v horúcej rúre domäkka. Upečené posypeme najemno nasekanou petrželkou a podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.