Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené šunkovo-zeleninové rolky
Suroviny: 1 malý karfiol, 2 mrkvy, 1 malý zeler, 4 zemiaky, 50 g sterilizovaného hrášku, 1-2 PL majonézy, korenie, soľ, 1 vajce, 150 g plátkov šunky, 50 g tvrdého syra.
Postup: Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Mrkvu, zeler a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeleninu potom uvaríme v osolenej vode, uvarenú scedíme a necháme schladnúť. K uvarenej zelenine pridáme hrášok, majonézu, rozšľahané vajce a zmes osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Na plátky šunky kladieme pripravenú zeleninovú zmes a potom naplnené plátky šunky roľujeme do valčekov. Pripravené šunkové rolky pokladieme do vymastenéj zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme asi 20 minút v horúcej rúre. Zapečené rolky podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami a dresingom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.