Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Marhuľový koláč
Suroviny: 120 g masla, 150 g práškového cukru, 3 vajcia, 140 g hrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, čerstvé alebo kompótové marhule, práškový a vaniľkový cukor na posypanie.
Postup: Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme vajcia, vymiešame a postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Plech vymastíme, vysypeme múkou a naplníme vymiešaným cestom. Navrch poukladáme polovičky marhúľ a koláč upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený vychladnutý koláč posypeme práškovým a vaniľkovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.