Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zakysanku zmiešame s múkou (dávam len toľko, koľko bolo v kelímku kýšky - inak by boli lángoše tvrdé) a soľou a s jedlou sódou. Mokrými rukami trháme cesto, ktoré "vytvarujeme do tvaru placky" a vložíme do fritézy ( bez koša). Cesto klesne ku dnu a potom sa vynorí. Smažíme najskôr z jednej strany a potom obrátime. Osmažené kladieme na obrúsok a zdobíme podľa chuti buď Jemným či Ostrým kečupom Hellmann´s s cesnakom a nastrúhaným syrom alebo lekvárom so šľahačkou. Výhodou cesta je, že lángoše môžeme robiť ihneď a nemusíme čakať na vykysnutie .
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.