Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Droždie necháme chvíľu kvasiť v troške teplej vody so štipkou cukru. Potom pridávaním vody a asi 500 g-1 kg hladkej múky vypracujeme cesto. Necháme ho asi hodinu kysnúť. Keď je cesto pripravené, na doske potretej olejom z neho tvarujeme ľubovoľné placky a nožíkom urobíme do nich tri rezy - diery, rovnobežne alebo na "smajlíka", fantázii sa medze nekladú. Z každej strany dobre posypeme grilovacím korením (radím Vitanu alebo Kotányi) a vyprážame z oboch strán v oleji. Sú fantastické a vaši priatelia sa o ne budú trhať. Dôležité je, aby sa jedli ešte teplé a krehké.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.