Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Placky šao-ping
Suroviny: 400 g hladkej múky, soľ, horúca voda, 1 vajce na potretie, sezamové semienka
Postup: Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bochník necháme odležať 1/2 hod. prikrytý utierkou. Rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm, potrieme zmäknutou masťou, preložíme na štvrtiny ako palacinky, znovu rozvaľkáme, potrieme masťou a opakujeme celkom 5x. Nakoniec znovu rozvaľkáme na 2 mm, vykrajujeme malé placky (pohárom alebo vykrajovacím krúžkom), potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a soľou a v dobre vyhriatej rúre rýchlo upečieme do zlatista. Je to vynikajúca príloha k bujónu, ale dá sa jesť aj k čínskym a indickým jedlám namiesto ryže.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.