Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Nastrúhať zemiaky nahrubo, vložiť ich do utierky a vytlačiť čo najviac ich vody (používam "potato ricer", neviem však, ako sa to volá po slovensky). Vložiť zemiaky do misky a jemne primiešať tymián, cesnak, cibuľky, soľ a korenie. Rozohriať polovicu oleja s polovicou Ramy na panvici a pridať dve veľké lyžice zemiakov, oddelene od seba. Pevne ich pritlačiť dolu a smažiť ich 3 - 4 minúty na každej strane do zlatova. Osušiť placky na obrúsku a rovnakým spôsobom osmažiť ďalšie dva. Predhriať gril v rúre. Rozkrojiť každý syr na polovicu a položiť ho reznou stranou nahor na bramboráčky. Ugrilovať ich po 2 - 3 minúty do svetlozlatova. Podávať na mise so šalátom a všetko ozdobiť tymiánom alebo iné bylinky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.