Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrovo - zemiakové pražienky
Suroviny pre 20 porcií: 500 g v šupke uvarených zemiakov, 150 ml mlieka, 30 g „Rama Creme Bonjour máslová pochoutka“, 150 g postrúhaného syra (najlepšie údeného), 50 - 60 g hladkej múky, 3 vajcia, štipku soli, sušených byliniek (bazalka, tymián), tuk na vyprážanie, 50 g syra
Postup: Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Do mlieka dáme Ramu a syr a za stáleho miešania varíme, kým sa syr neroztopí. Odložíme zo sporáka a primiešame postrúhané zemiaky. Do vychladnutej masy pridáme soľ, múku, bylinky a žĺtky. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov. Lyžicou naberáme malé kôpky, ktoré vytvarujeme na hrubšie placky a vyprážame na rozpálenom tuku do zlatista z obidvoch strán. Podávame posypané postrúhaným syrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.