Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaky s balkánskym syrom
Suroviny: 800 g zemiakov, šálka kyslej krémovej smotany, 6 lyžíc hladkej múky, 250 g balkánskeho syra, tuk.
Postup: Surové zemiaky ošúpeme a postrúhame, pridáme múku, osolíme a rozmiešame na stredne riedke cesto. Naberačkou ho nalievame na tukom vymastenú panvicu, rozotrieme a povrch doplníme vidličkou roztlačeným balkánskym syrom zmiešaným so smotanou. Zemiaky postupne pečieme dozlatova v stredne vyhriatej rúre. Podávame s kefírom, acidofilným mliekom alebo bielou kávou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.