Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zelerové placky
Suroviny: 500 g čerstvého zeleru, 100 g tvrdého syra, 100 g mäkkej salámy, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 100 g hladkej múky, soľ, 150 g oleja.
Postup: Zeler uvaríme do polomäkka v osolenej vode a vychladnutý nakrájame na plátky. Na každý položíme plátok syra a kolečko salámy, zopneme špáradlom a namáčame v cestíčku z vajec, mlieka, múky a soli. Smažíme v horúcom oleji do ružova. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.