Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Najskôr pripravíme náplň. Kyslú kapustu povaríme a necháme vychladnúť. Ak máme sušené huby, tak je cez noc namočíme a uvaríme. Ak použijeme šampiňóny, musíme ich najskôr podusiť na oleji. Kapustu i huby pomelieme na strojčeku (je možné ich nechať drobno pokrájané), dokoreníme soľou a korením. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a vlažné zomelieme. Potom k nim pridáme múku, vajce a štipku soli. Riadne premiešame. Z cesta vytvarujeme väčšie placky, na ktoré dáme náplň a vytvoríme bochníček, ktorý "roztlačíme" na placku a osmažíme na oleji (vyššia vrstva). Placky doporučujem podávať so smotanovou a (alebo) hubovou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.