Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Gazdov rezeň
Suroviny: 500 g bravčového stehna, 500 g zemiakov, 100 g hladkej múky, vajce, smotanu, soľ, korenie, majoránku, cesnak, olej, strúhaný syr, petržlen.
Postup: Zo stehna nakrájame rezne, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Z nastrúhaných surových lyžice, vajca, múky, soli, korenia a majoránky pripravíme cesto, z ktorého pečieme placky. Zo smotany, soli, korenia a cesnaku urobíme omáčku. Pri podávaní vkladáme mäso medzi placky, ktoré polejeme šťavou, potrieme omáčkou a posypeme syrom a petržlenom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.