Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Malostranské placky
Suroviny: 600 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa, 150 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 100 g cibule, lyžičku paprikovej vegety, soľ, korenie, lyžicu horčice a sekanej zelenej vňate, 100 g oleja.
Postup: Do zomletého mäsa pridáme tvaroh, vajcia, jemne nakrájanú cibuľu, vegetu, korenie, soľ, horčicu, zelenou vňať a všetko premiešame. Tvarujeme malé placky, ktoré opekáme zvoľna na horúcom oleji po oboch stranách. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.