Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ohnivé guľky s chlebovými plackami
Suroviny: 500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 150 g strúhanky, 150 g hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, olej, soľ, mleté čierne korenie, čili, oregano.
Chlebové placky: 400 g staršieho chleba, 6 vajec, 150 g polohrubej múky, 3 dl vývaru, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 100 g slaniny, 1 lyžica majoránky alebo oregana, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Do mletého mäsa pridáme vajce, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme lyžičku čili a oregana, mleté čierne korenie a soľ. Premiešame a zahustíme strúhankou. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v múke a vypražíme v horúcom oleji.
Chlebové placky: Chlieb zalejeme vývarom a necháme presiaknuť. Potom chlieb vyžmýkame, spojíme s rozšľahanými vajciami, osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, majoránku a kocky slaniny. Spojíme múkou, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého tvoríme placky a vypražíme ich na oleji.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.