Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oškvarkové placky 3
Suroviny: 1,5 kg hladkej múky, 1 kg tuku s oškvarkami, 5 žĺtkov, 1/2 balenia prášku do pečiva, 4 dg droždia, 2 lyžice soli, 0,25 – 0,5 l mlieka alebo Rama Cremefine na šľahanie
Postup: Hladkú múku osolíme, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vlažný rozpustený tuk a oškvarky (ja zmiešam masť a Heru dohromady + oškvarky), pridáme žĺtky, rozdrobené droždie a pridáme mlieko alebo Ramu Cremefine na šľahanie. Necháme asi 20 minút odpočinúť. Predhrejeme rúru i plech. Robíme placky - buď urobíme z cesta valček a odkrajujeme časti cesta, ktoré formujeme do placiek alebo vyváľame plát asi 1/2 cm vysoký a môžeme placky jednoducho len vykrajovať hrnčekom alebo pohárom. Placky uložíme na horúci plech, zľahka prečiarkujeme nožom alebo obtlačíme koliesko na šalát, potrieme zľahka bielkom a môžeme posypať soľou, rascou...Pečieme do ružova, obrátime a dopečieme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.