Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené placky
Suroviny: 300 g zadného hovädzieho mäsa, 300 g bravčového bôčika, 1 dl vody, soľ, korenie, 75 g cibule, 120 g strúhanky, 30 g hladkej múky na dosku, 60 g rastlinného tuku na pečenie, 1 dl vody.
Náplň: 30 g rastlinného tuku, 75 g mäkkej salámy, 75 g kápie, 2 vajcia.
Postup: Zomleté mäsá vyšľaháme s vodou, korením a soľou, pridáme strúhanú cibuľu, strúhanku a všetko ešte premiešame. Z hmoty tvoríme na pomúčenej doske tenké a široké placky, na ktoré do stredu kladieme kôpku miešaných vajíčok, nakrájanú salámu a kápiu. Plátky prehneme, okraje stlačíme a dáme do masťou vymazaného pekáčiku. Pečieme v rúre a v priebehu pečenia podlievame vodou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.